Hosting Nedir?
Hosting Nedir? Günümüzde birçok şahıs kuruluşu ya da kurumsal işletmeler pazar alanlarını genişleterek sanal pazar satışlarına yönelmektedirler. Bu yönelme esnasında bazı ihtiyaçlar da işletmelere yük olmaktadır. Domain, Hosting bunların ilk başında gelen çalışma taktikleri arasında gelmektedir. İnternet pazarına yönelen bir işletme mutlaka hosting çalışması yapması gerekmektedir.
Hosting nedir?
Hosting bir diğer adı ile barındırma web sayfaları içerisinde yayınlanan sayfaların, dokümanların ve resimlerin güvenli bir şekilde internet kullanıcıları tarafından erişilebileceği bilgisayarlarda saklanması ve tutulmasıdır. İnternet üzerinde site açmak ve yayınlamak için özel olarak üretilen bir çalışma ürününü. Yüzlerce insanın aynı anda erişim yapabileceği şekilde ağ omurgasına sahip olan hosting verilerin güvenli şekilde takip edilmesini sağlamaktadır. Hostingler işlevsel durumlarına göre belirli bir veri tabanı desteği alması gerekmektedir.
Günümüzde birçok yerli ve yabancı firma hosting işlemi yapmakta ve sizlere aldığınız domain adının aktif hale getirilmesi için yer tahsis etmektedir. Bu yer tahsis işlemi (hosting) aylık ya da yıllık olarak kira usulü ile yapılmaktadır. Hosting işlemlerinde sizler için önemli noktalar şunlardır;
– Hız (Sitenizin açılma hızı)
– Siteniz için size verilecek alan boyutu (MB)
– Desteklediği programlar ve genel özellikler
Bunları önem sırasına göre teker teker açıklayalım;
Hız
Sitenize ait sayfaların yüklenme hızı burada çok önemli bir unsur oluşturmaktadır. Gezilen sitelerin sayfalarının yavaş olarak gelmesinin ya da gelmemesinin iki önemli nedeni vardır. Bunlardan ilki internete bağlandığınız bilgisayarın yeterli aksama sahip olamamasından kaynaklanan nedenlerdir. İkincisi ise hostingden daha doğrusu hosting aldığınız serverdan kaynaklanan nedenlerdir. Şayet hosting aldığınız Server’ın internete çıkış hızı düşük ise ya da kapasitesinin üstünde hosting hizmeti veriyorsa doğal olarak sayfalarınızın yüklenme hızı yavaş olur.
Verilecek Alanın Boyutu
Diğer maddelere de göz atacak olursak; size verilecek alan boyutu (kaç megabayt ) ücrete göre de değişiklik göstermektedir. Siz konusuna göre hazırlayacağınız sitenize ne kadarlık bir alan gerekli ise o oranda hosting alanı talep edeceksiniz. Geniş kapsamlı ve içeriği fazla bir site düşünüyorsanız sitenize verilecek alanın boyutu da büyük olması gerekir. Verilecek alan iki açıdan önemlidir; birincisi daha öncede ifade ettiğimiz gibi hazırlanacak sitenin boyutu açısından, ikincisi ise e-mailler açısındandır. Çünkü yapılan tasarımla beraber verilen maillerde aynı alanı paylaşır. Eğer verilen hosting alanı küçük ise belli bir süreden sonra mail trafiğinde sorunlar ortaya çıkabilir.
Server Desteği
Web hostingde bir diğer önemli nokta da kullandığınız program ve veri tabanını kiraladığınız sunucusunun desteklemesidir. Günümüzde artık internet siteleri tanıtımın yanında hazırlanan dinamik formlar sayesinde daha farklı işlevleri de yerine getirmektedir. Bu tür formların hazırlanması özel programlama dilleri (ASP, PHP, SQL gibi) ile yapılmaktadır.
Hosting işlemlerini yaptırırken bunlara dikkat etmeniz gerekir.
Bilgisayar çağında en üst düzeyde hizmet veren işletmeler için hosting gerekli bir çalışma olup mutlaka bu işlemin çalışmasını yapmaları gerekmektedir. Aksi halde rakiplerinden geri kalabilir ve zaman geçtikçe daha fazla harcamalar yapabilirler.
Bu konuda o kadar çok farklı özellik var ki, sizlere TED AJANS olarak amacınıza yönelik olarak her konuda doğru yönlendirme yapmaya hazırız.