Zayıf İçerik Nedir? Nasıl Bulunur ve Düzeltilir?
Zayıf içerik nedir? Google, müşterilerini mutlu ve memnun tutmak için elinden gelenin en iyisini yapar. Bu bizim gibi web sitesi sahiplerinde olur. Google müşterisi tarafından beğenilen kişi Google’dan bir ödül alacak. Daha önce, 8-9 yıl önce Google çok doğru sonuçlar vermiyordu. Bunun nedeni, algoritmasının kandırılmasının çok kolay olmasıdır.
Panda algoritmasının ortaya çıkmasıyla değişen bu durum bize şunu öğretti: Google’ın artık zayıf içeriğe ihtiyacı yok. Düşük kaliteli içeriğe örnek olarak, anahtar kelimeyle doldurulmuş blog gönderileri, yinelenen içerik, düşük kaliteli sayfalar, düşük kelimeli sayfalar ve sığ içerik verilebilir. Zayıf içerikler, sadece Google’da bulunmuyor, başka arama motorlarında da neden olabilecek büyük bir sorun olabiliyor. Bu, sorunu tamamen çözmeniz gerektiği anlamına gelir.
Zayıf İçerik Terimi Hakkında Bilinmesi Gerekenler
“Kötü içerik” terimini duyduğunuzda, muhtemelen çok az kelime içeren sayfaları düşünüyorsunuzdur. Anahtar kelimeyle doldurulmuş blog gönderileri, yinelenen içerik, düşük kaliteli sayfalar, sığ içerik ve düşük kelimeli sayfalar, siteniz için sorun yaratabilecek farklı içerik türleri oluşturur.
Klasik kötü içerik, çok az içeriğe sahip sayfalardır.
Sizi içerik kapsamı dışında bırakan gerçek bir kelime sayısı yoktur. Genellikle blog sayfalarında ve özel sayfalarda ürün açıklamalarında daha fazla bilgiye sahip olacaktır. Yapmanız gereken tek şey, sayfalarınızın herhangi birinde geniş bir şekilde sıralamaya çalıştıklarınız anahtar kelimeleri kapsıyor olmaktadır. Sayfa kullanıcı için yararlı ve bilgilendiriciyse, Google için yeterince iyi olabilir.
Yüzey İçeriği
Öte yandan, 2000 civarında kelime ile hakkında konuşmadığınız içerikleriniz olabilir. Bu tür içerik, yüzey içeriği tanımına uygundur. Yani kullanıcılar için içerik oluşturmak yerine arama motorları için içerik oluşturabilirsiniz. Kötü içeriğe sahip bir anahtar kelime için sıralamaya girmeye çalıştığınızı varsayalım.
Ancak, içeriğe çok dikkat etmediniz, bu yüzden herhangi bir çaba göstermediniz. Kelimenin uzunluğu ne olursa olsun, okuyucularınıza fayda sağlamayacaktır. Google’ın bilgi, yetki ve içerik güvenilirliği aradığını unutmayın. Kullanıcılar için arama sonuçlarının değerini artırmak istiyor. İçerik oluştururken bu kurallara uymalısınız, kelimeleri karıştırmayın.