Günümüzde birçok insan kendi işletmesini kurarak hayallerinde hayatı yaşamak istemekte ancak nereden başlayacağı noktasında sıkıntılar yaşamaktadır. Şirketinizin faaliyet alanı, ismi, logosu bu işin başlangıcını oluştururken başarısını en önemli ölçüde etkileyecek kısımlardan birisi de pazarlama faaliyetlerini nereden ve ne kadar doğru şekilde yaptığı ile ilgilidir. Dijitalleşen dünyada dijital pazarlama faaliyetlerinin öneminini hala anlayamayan işletmeler bunun bedelini müşteri kaybı, daha az büyüme, Corona vb küresel felaketlerde ciro kaydı, müşteri kaybı vb şekillerde ödemeye mahkum olacaklardır.
İnternet herkesin katılmak istediği güçlü bir kanaldır, bu nedenle oyunun kurallarını anlamak iş için çok önemlidir. Dijitalleşme, orta ve küçük ölçekli şirketlerin yanı sıra kullanımının yaygın olduğu büyük kuruluşların sağlam iletişim stratejileri oluşturmasına ve müşterilerine çok daha yakın olmasına olanak tanır. Diğer şeylerin yanı sıra dijital pazarlama yapmak, web sitesi oluşturmak, marketing faaliyetleri yürütmek, günümüzde bir işletmenin başarısını büyük ölçüde belirleyebilecek bir etkiye sahip olacaktır.
Küçük ve orta ölçekli şirketler, interneti potansiyel hedef kitlelerine daha doğrudan ulaşmak için ideal ortam olarak tespit ederek dijital pazarlama faaliyetlerinin ise geleneksel kanallardan daha verimli ve daha ucuz bir kanal haline getirmiştir. Bu nedenle girişimcilerin hangi alanda olurlarsa olsunlar çevrimiçi olmaları ve sosyal medyada var olmaları önemlidir.
İşi Genişletme Fırsatı
Kendinizi WEB’de tanıtmaya başlamak için bir dijital pazarlama stratejisine sahip olmak çok önemlidir. Şirketler, satışları artırma bilgisinin yanı sıra geniş bir kitleye ürün ve hizmet sunma becerisiyle 7/24 doğrudan hizmet sağlama becerisine sahiptir. Buna ek olarak, bir İnternet varlığı, dünyanın her yerinden müşteri edinme olasılığı ile sınırları aşmanıza ve diğer bölgelere kolay ve hızlı bir şekilde ulaşmanıza olanak tanır.
Güvenilirlik; kullanıcılar şirketlerin müşteri güvenini artırmak için ürünlerini veya hizmetlerini tanıtabilecekleri ‘çevrimiçi’ bir alana sahip olmalarını bekler. Bir şirketin hem WEB’de hem de sosyal ağlarda internet varlığının olmaması, doğaçlama veya birleştirilmemiş bir şirket olarak yorumlanacaktır. Artık web tercih edilen bilgi kaynağı olduğuna göre, şirketlerin geleneksel medyadan daha erişilebilir bir bütçeyle pazardaki büyük şirketlerle rekabet etmelerine izin vermeleri önemlidir.
Müşteri Kazanımı ve Sadakati
Sosyal ağların popülaritesi, onları herhangi bir ticari ilerlemeyi teşvik etmek için en yararlı ve gerekli araçlardan biri haline getirmiştir ve yalnızca marka tanıtımı için başka bir kanal olarak değil, aynı zamanda müşterileri elde tutmanın, yenilerini çekmenin ve çekmenin bir yolu olarak hizmet etmiştir. Eksiksiz bir marka deneyimi yaratarak işletmeyi tanıtmaya da yardımcı olur.
Ağlar, şirketlerin güvene dayalı ilişkiler kurmasına ve müşteri geri bildirimlerine dayalı olarak ürün ve hizmetlerini geliştirmesine olanak tanır. Ayrıca potansiyel müşterilerin günlerinin çoğunu internette geçirmesi, bu kanalın yeni müşteri çekmek için vazgeçilmez bir iletişim kanalı haline geldiği anlamına gelir.
Online bir markaya sahip olmak, sektördeki büyük şirketlerle eşit şartlarda rekabet etmenizi sağlayacaktır. Çünkü bir ürün veya hizmet hakkında bilgi edinmek isteyen herkesin yapacağı ilk şey, şirketin web sitesinin başarılı olup olmadığını Google ile kontrol etmektir. İlk satırlar arasında kullanıcılar markayı seçenekleri arasında değerlendireceklerdir. Aynı zamanda markanın pazarda daha iyi konumlandırılmasına da hizmet edecektir.
İnternet ve Dijitalleşme
Dijitalleşme, evinizin veya ofisinizin rahatlığında cep telefonunuzun keyfini çıkarmayı mümkün kılmıştır. Şirketin dijital pazarlama kanallarını hem web hem de sosyal ağlar olmak üzere günün 24 saati yönetebilmek ve yönetebilmek, yeterli kontrolün yanı sıra kullanıcılarla sürekli etkileşim ve sohbeti de sağlayacaktır.
Buna karşılık, dijitalleşme, kurumsal lojistik dünyasında devrim yaratan mobil uygulamaların yaratılmasına yol da açmıştır. Ürününüzün veya hizmetinizin zamanlaması, piyasaya sürdüğünüz pazara da uygun olmalıdır. İhtiyaç yoksa ve pazar hazır değilse, ürün veya hizmetinizin gerçekten bir var olma nedeni olması için durmaya istekli olmalısınız. Piyasanın iş fikriniz için hazır olmasını beklemek (bu sefer hayatta kalmak için kaynaklar gerektirir ve ortaya çıkan rekabet riskini kabul etmek gerekir) veya teklifinizi daha kabul edilebilir bir şeye ayarlamak arasında seçim yapmanız gerekecektir. Küçük işletmeler, büyük şirketlere her zaman sunulan bürokratik süreçler ve çelişkili bakış açıları olmadan kararlar alabilme ve değişiklikleri uygulayabilme avantajına da sahiptir.
Pazarınızın ve müşterilerinizin ihtiyaçlarını tahmin etmeli ve eğrinin önünde kalmak için sürekli yenilik yapmalısınız.