PrestaShop Nedir? Web tasarım
Adından da anlaşılacağı gibi alışveriş platform altyapılarından biridir. Dünya çapında 100.000’den fazla kullanıcı ve geliştiriciye sahiptir. Prestashop, dünyada popüler açık kaynak kodlu e-ticaret yazılımlarından biri olarak tanınır, ancak bazı insanlar tarafından web sitesi yazılım ve tasarımında çok uğraştırıcı olduğu ve temel düzeyde tasarım ve panel kullanma bilgisi gerektirdiği için tercih edilmeyerek anahtar teslim çözümlere daha çok yönelmektedir. İlk yazılım geliştiricilerden biri EticSoft’un sahibi Mahmut Güler’dir. WordPress gibi büyük ve kullanışlı bir sistemin yanı sıra küçük bir sistem olarak tanımlanır. Prestashop ücretsiz dedik. Evet, PHP aynı zamanda ücretsiz bir programlama dili ve MYSQL PHP MYSQL sunucusunu kullanan bir içerik yönetim sistemidir. PHP ve CSS bilginiz yüksekse kendi tasarımlarınızı oluşturup Prestashop sisteminde düzenleyebilir veya mevcut temalarda düzenleyebilirsiniz.
PrestaShop, ücretsiz özelliklere sahip açık kaynak kodlu bir e-ticaret yazılımıdır. Bu, 2005 yılında bir Fransız bilim okulunun öğrencileri tarafından proje olarak kabul edilen PHP tabanlı bir yazılımdır. Yazılımın popülaritesi sayesinde 30 farklı dile çevrilmiştir. PrestaShop, MySQL tabanlı ve PHP yazılım dillerini kullanır. 2011’in En İyi Açık Kaynak E-Ticaret Yazılımı seçilen, dünya çapında 5.000.000’den fazla indirildi. PrestaShop, kurulumu hızlı ve kolay olduğu ve ihtiyacınız olan her şeyi tek bir kaynaktan sağladığı için önerilir. PrestaShop, temel PHP, HTML ve CSS bilgisi ile kolayca eklenebilecek üst düzey programlama becerileri gerektirmez. Duyarlı tema seçenekleri, ürün dostu bir görünüm ve profesyonel bir e-ticaret sitesi oluşturmanın kolay bir yolunu sunar. PrestaShop, admin panelini ön panel olarak kullanmayı oldukça kolaylaştıran modüler bir yapıya sahiptir. Yönetim panelinde ürün kategorileri oluşturabilir, ürünleri yerleştirebilir, sipariş verebilir, siparişleri yönetebilir ve modülleri yönetebilirsiniz.
PrestaShop Nasıl ve Nerelerde Kullanılır?
Prestashop, 2007’de piyasaya sürülen veya açık kaynak yazılım lisanslarına sahip küçük işletmelere sunulan bir e-ticaret yazılımı özelliği olarak geliştirilmeye yönelik bir projedir. Prestashop Paypal ve Google Checkout gibi çeşitli ödeme seçenekleri mevcuttur. Prestashop yazılımı, 2010’da açık ara en iyi açık kaynaklı yazılım ve 2011’de en iyi iş uygulama yazılımıydı. Site yönetiminin arka kısmı olan yönetim paneli Ajax kodlama ile yazılmış olup, işlemlerin daha pratik ve görselliği oldukça yüksek olarak yürütüldüğü sistemlerden biridir. Ücretsiz olarak geliştirilen modül ve blokları kullanmak, eklenti modül ve tasarımlar geliştirip sabit fiyattan satmak isteyen kişiniz varsa Prestahop’un resmi eklenti sayfasından işlem yapabilirsiniz. Prestashop vb. Farklı yazılım türleri vardır. Prestashop’tan önce, özellikle geliştiricilerin ve ücretli geliştiricilerin çok olduğu Türkiye’de bu sistem üzerinde çalışan birçok web tasarım şirketi vardı.
Opencard sistemi oldukça başarılıdır ve hızlı ve düzenlenebilir formları ile birçok PHP programcısının ilgisini çeker. En iyi şekilde sunulan e-ticaret yazılımı Prestashop, ihtiyaca göre özelleştirilebilir. Bu yazılım sayesinde hayalinizdeki e-ticaret temasına ve bu yazılım ile satmak istediğiniz satış sayfasına sahip olacaksınız. Bu tasarımlar, imalat sırasında ihtiyaç duyulduğu şekilde özelleştirilir. İşletme sahibini temsil etmeye hazır bu siteler yardımıyla çok iyi satışlar yapabilirsiniz.
Sitenizi çalıştıran arka uç olan pano, Ajax kodlaması kullanılarak oluşturulur ve daha pratik ve görsel olarak operasyonel olarak önemli sistemlerden biridir. Ücretsiz olarak geliştirilen modüller ve bloklar mevcuttur ve ek modüller veya tasarımlar geliştirmek ve bunları bir ücret karşılığında satmak isteyenler resmi Prestahop eklenti sayfasından ticaret yapabilirler. Prestashop gibi birçok yazılım var. Prestashop’tan önce özellikle Türkiye’de
Prestashop’un Temel Özellikleri Nelerdir?
Bulut veya Kendi Kendine Barındırma: PrestaShop bulut mağazasına dakikalar içinde ücretsiz olarak kaydolabilir veya açık kaynak PHP kodunu indirerek sisteminizde barındırabilirsiniz.
Şablonlar: Envatos ThemeForest gibi PrestaShop, mağazanızın profesyonel şekilde kişiselleştirilmesi için çeşitli yüksek kaliteli temalar satar. Mağaza Oluşturucu; WordPress benzeri panolara ek olarak PrestaShop, mağazanızı oluşturmak için ayrıntılı ürün listeleri, gezinme ve arama dahil olmak üzere zengin özelliklere sahip bir ara yüz sağlar. Sepet; PrestaShop, çeşitli ödeme sağlayıcıları, büyük nakliye şirketleri ve vergi yasalarıyla entegre edilebilir. Mobil; PrestaShop’un duyarlı mağaza ve ödeme sistemi ile çok kullanışlı. E-Pazarlama; PrestaShop, arama yerleşimini optimize etmek için yerleşik ürünlerin ve katalogların SEO entegrasyonunu sunar. Uluslararası; PrestaShop, işletmelere esnek para birimleri ve konuma dayalı nakliye kuralları dahil olmak üzere 65 dil çevirisi sağlar. Bulut Yönetimi İşlemleri Panosu sekiz farklı dilde mevcuttur: İngilizce, İspanyolca, Fransızca, İtalyanca, Almanca, Felemenkçe ve Lehçe, Portekizce. Entegrasyon; PrestaShop, her türlü tema ve eklentiyi, gerekirse premium desteği ve bir kiralama acentesi ortak dizini sunar. Bir mağaza kurmak için yardıma ihtiyacınız varsa kullanabilirsiniz.
Sınırsız sayıda ürün, kategori ve bilgi sayfası ekleyebilme. Ürününüze sınırsız özellik ekleme yeteneği. Ürün paketleri oluşturma. üreticinin kreasyonu. Bir kampanyanın maliyetini belirleme yeteneği. Çok dilli ve para birimi desteği. Yerleşik SEO özellikleri. Modül ve tema desteği ile kolayca yeni özellikler ekleyin. Pazarlama (kuponlar, haber bültenleri, pazarlama bağlantıları) işlevleri. İndirilebilir ürünler ekleyebilme. Ürün inceleme sistemi. Çeşitli raporlama işlevleri. Misafirler ve kayıtlı müşteriler için sipariş verme imkanı. Tabii ki, ücretsiz ve açık kaynak.
PrestaShop Kullanılmalı mı?
Kolay Bir Kullanım
PrestaShop’u indirmek ve kurmak kolaydır. Bu yazılım PrestaShop’un web sitesinden indirilebilir. Kurulum işleminden sonra bu yazılımı kullanarak online mağazanızı kurabilirsiniz. PrestaShop dosya boyutu 6 MB ile oldukça küçüktür. Böylece web tasarım talimatlarını takip ederek çok hızlı bir şekilde indirebilir ve kurabilirsiniz.
Bütçeyi Etkilemez
PrestaShop ücretsiz ve açık kaynaklı bir web tasarım. Kurulum için minimum bir bütçe ayırmak isteyen küçük bir işletme sahibiyseniz, bu yazılım tam size göre. PrestaShop’un popüler özelliklerinden biri, bir e-ticaret sitesi kurmak için lisansa ihtiyacınız olmamasıdır.
Kullanıcı Dostu
PrestaShop, deneyimsiz kişiler için bile kullanımı çok kolay bir yazılımdır. Arayüz basittir. Eğer teknik bilginiz yoksa bu yazılımdan faydalanabilirsiniz. Ek olarak, mağaza sahipleri e-ticaret sitelerini çok az bilgiyle yönetmek ve sürdürmek için PrestaShop’u kullanabilir. İşletmenizin içeriğine ve gereksinimlerine bağlı olarak yükleyebileceğiniz birçok PrestaShop ve eklenti vardır.
Güvenli Ödeme
Güvenli ve kullanışlı bir ödeme kanalı ile PrestaShop web tasarım bölgede çok popüler. Kullanıcıların dolandırıcılık sorunları hakkında endişelenmesine gerek kalmamasını sağlar ve tüm ödeme işlemlerini SSL üzerinden gerçekleştirir. Günümüzde çok fazla gelir getiren tek sayfalık ödeme işlemleri genellikle PrestaShop tarafından desteklenir.
Kimler Tercih Etmeli?
PrestaShop, başlangıç seviyesinden orta seviyeye kadar e-ticaret siteleri için iyi bir seçimdir. Ancak belirli bir uzmanlık düzeyi veya iyi bir ekip ile gelişmiş e-ticaret sitelerinde de kullanılabilir. Ülkemizde çok fazla geliştirici yok, ancak tüm dünyada çok sayıda kullanıcı ve geliştirici var.
Başlıca Tercih Sebepleri
Temel olarak, PrestaShop’un birçok ekstra özelliği vardır. İhtiyacınız olan özellikler dahili olarak sağlanmadıysa, PrestaShop için geliştirilmiş ücretli/ücretsiz üçüncü taraf eklentileri, modülleri ve temaları görüntüleyebilir veya kendinizinkini geliştirebilirsiniz. Birçok gelişmiş özelliğe sahiptir. Sıfır veya çok düşük maliyetle satışa başlayabilirsiniz. Ücretsiz ve Açık Kaynak Kodu. PrestaShop web tasarım için geliştirilmiş birçok eklenti, modül ve tema bulunur.
PrestaShop Türkçe Döküman Desteği ve Topluluk
50’den fazla doğrudan desteklenen dile ek olarak, artan belge yoğunluğu PrestaShop, forum yapısı içerisinde birçok dilde doğrudan içerik alanlarına sahiptir. Türkçe desteklenebilen başlıklara ek olarak, blog içeriği olarak yaygın olarak bulunan konularda içerik oluşturularak topluluk desteklenir. Öte yandan, web ajansları, pazarlama ajansları, modül geliştiriciler, ortaklıklar ve profesyonel satın alma temsilcileri gibi birçok doğrudan destek kanalına da referanslar var.